Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Як перевірити свій страховий стаж перед виходом на пенсію? Як проконтролювати сплату роботодавцем страхового внеску ЄСВ?

‼️Як перевірити свій страховий стаж перед виходом на пенсію? Як проконтролювати сплату роботодавцем страхового внеску ЄСВ?‼️

Ми раніше повідомляли, що всю інформацію про страховий стаж працівник може отримати зареєструвавшись на Пенсійному порталі ПФУ. Для реєстрації потрібно було завітати до відділення Пенсійного фонду або скористатись цифровим підписом.

☝🏻Зараз же з’явилась можливість отримати повні відомості про стаж на Порталі ДІЯ.

Для цього достатньо:
✅відкрити мобільний додаток Дія;
✅авторизуватися;
✅зайти в розділ «Послуги»;
✅перейти в розділ «Довідки»;
✅обрати потрібну довідку (ОК-5 або ОК-7);
натиснути «Замовити довідку»;
✅отримати повідомлення про те, що довідку замовлено😀 нажміть «Дякую»;
✅отримайте довідку, завантажте довідку у смартфон.

☝🏻В цих довідках будуть відображені відомості про кількість днів помісячно, зарахованих до стажу, про розмір заробітної плати, про розмір внесків, сплачених усіма роботодавцями працівника за період його роботи з 2004 року.

Звіти роботодавець подає раз у квартал, тому і в довідці крайня інформація відображається за попередній квартал.

В разі, якщо, наприклад, у січні працівник відпрацював повний робочий місяць, отримав заробітну плату, а в довідці за цей місяць дані не відображені і стоять «нулі», працівнику потрібно звернутися до бухгалтерії підприємства та з’ясувати причину. Найчастіше причиною стає збій програми ДПІ, яка приймає звіти у електронному вигляді. Це швидко виправляється.

‼️До відома‼️
Єдиною відмінністю між формами ОК-5 та ОК-7 є рядок “для пенсії” на першій сторінці форми ОК-5. Його немає у формі ОК-7. Таким чином, різниця між цими формами полягає у тому, що профільним призначенням ОК-5 є подання інформації для нарахування пенсії.
Довідки ОК-5 і ОК-7 містять інформацію про заробітну плату, однак довідка ОК-7 має тільки заробітну плату, з якої сплачувався єдиний соціальний внесок. Довідка ОК-5 більш універсальна - вона потрібна для обрахування пенсій.
Форму ОК-5 можна використовувати для розрахунку лікарняних.

Вхід для співробітників

Наші партнери