Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Як подати заяву на отримання статусу безробітного у ДІЇ

Подати заяву на отримання статусу безробітного можна у ДІЇ‼️

☝🏻Перш за все слід наголосити, що подати заяву в ДІЇ на отримання статусу безробітного можуть особи, які припинили трудові відносини з роботодавцем. Важливо! Призупинення дії трудових договорів не тягне за собою припинення трудових відносин!

🔻Сформувати заяву можна як на Порталі ДІЯ (повна версія на ПК), так і за допомогою мобільного додатку ДІЯ. Мобільним додатком можуть скористатися особи, які на момент запровадження воєнного стану працювали у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях та м. Києві.

🔻Особа має пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію, у тому числі з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованих електронних підпису та печатки, а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу.

🔻При формуванні заяви будьте готові відповісти на анкетні запитання, а також завантажити скан-копії (якісні фото) ваших документів, зокрема:
✅сторінки паспорта;
✅трудової книжки, цивільно-правового договору або іншого документу про припинення трудових відносин;
✅документу про освіту;
✅документи про відсутність зайнятості (заява про звільнення та квитанція, що підтверджує її надсилання роботодавцю рекомендованим листом з описом вкладень, рішення суду);
✅довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи
✅свідоцтво про народження дитини;

Також слід вказати номер банківського соціального рахунку у форматі IBUN.
☝🏻Після формування заяви вона підписується електронним підписом.

Про прийняте рішення щодо надання статусу безробітного, відмову у наданні такого статусу особі повідомляється шляхом надсилання інформаційного повідомлення програмними засобами Порталу Дія.

Вхід для співробітників

Наші партнери