Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

НЕПРАВОМІРНІ ЗВІЛЬНЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ПІД ЧАС ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ - НЕПРИПУСТИМІ - РОЗ'ЯСНЕННЯ ВА ЦК ПАУ

НЕПРАВОМІРНІ ЗВІЛЬНЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ ПІД ЧАС ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ - НЕПРИПУСТИМІ - РОЗ'ЯСНЕННЯ ВА ЦК ПАУ

‼️Якщо з працівником під час військового стану відсутній зв’язок, до з’ясування причин і обставин його відсутності, за ним зберігаються робоче місце та посада, трудові відносини не припиняються‼️

🔸В такому випадку, роботодавець може оформити відсутність працівника в один із зазначених способів:
🔹табелювати відсутність такого працівника умовним позначенням «НЗ» («відсутність з нез’ясованих причин»);
🔹табелювати відсутність такого працівника умовним позначенням «І» («інші причини неявки»).

Будьте уважні‼️ час таких неявок НЕ підлягає оплаті, відповідно, не нараховується ЄСВ, цей період не зараховується як страховий стаж, а також як стаж роботи, що дає право на щорічну відпустку.

‼️ЖОДНИХ ЗВІЛЬНЕНЬ з ІНІЦІАТИВИ РОБОТОДАВЦЯ‼️
🔸Зважаючи на надскладну ситуацію на території України працівники, які не виходять на роботу внаслідок обставин, пов’язаних з бойовими діями, або ті, які не мають змоги виходити на роботу у зв’язку з небезпекою для життя і здоров’я, не можуть бути звільнені за п. 4 ч.1 статті 40 КЗпП за прогул без поважної причини.

☝🏻Якщо з працівником є зв’язок і робота може виконуватися віддалено, роботодавець може запропонувати працівнику дистанційний режим роботи.
🔹Окрім того, якщо працівник не може дистанційно виконувати роботу, то роботодавець може запропонувати взяти йому невикористану щорічну основну чи додаткову відпустку або інші види відпусток.

Вхід для співробітників

Наші партнери