Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Мінстратегпром провів круглий стіл з представниками профспілок, об'єднань і асоціацій

Мінстратегпром провів круглий стіл з представниками профспілок, об'єднань і асоціацій

За ініціативою Мінстратегпром України 7 лютого відбувся круглий стіл із представниками профспілок, галузевих асоціації, громадських організацій та об’єднань промисловців.

В роботі круглого столу взяли участь представники соціальних партнерів нашої галузі - Профспілка, Асоціація "Укравіапром" та Об'єднання роботодавців.


Лейтмотивом зустрічі було визначення формату взаємодії Міністерства з інститутами громадянського суспільства та експертним співтовариством.
Головував на круглому столі - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін. Участь в роботі круглого столу також взяли Перший заступник Міністра Денис Шарапов, заступник Міністра Сергій Тихонов.
Відкриваючи роботу круглого столу Павло Рябікін у вступному слові наголосив на важливості спілкування з громадськістю.
«Для нас дуже важливо почути очікування спільноти від діяльності Міністерства, а також поділитися нашими планами, щоб скоригувати їх з огляду на побажання громадськості. Буду вдячний за відверте спілкування», – сказав Міністр.

Під час роботи круглого столу було озвучено багато конструктивних пропозицій по взаємодії та співпраці. Промовці були одностайні у тому, що Міністерству і громадськості необхідно налагоджувати постійний системний діалог.
Голова Укрпрофавіа Ярема Жугаєвич у своєму виступі наголосив, що основним засобом досягнення компромісу інтересів всіх сторін є укладення галузевих (міжгалузевих) угод. Він акцентував увагу Міністра і його заступників на необхідності якнайшвидше приступити за реалізацію своїх повноважень по цьому питанню.
Володимир Коробов, Голова Об'єднання роботодавців галузі, загострив питання на відсутності фінансування Державної програми авіапрому в Держбюджеті 2022 року. Він наголосив на необхідності регулярних робочих зустрічей Міністра із представниками галузей промисловості.


Також учасники круглого столу обговорили наступні питання:
• Рішення РНБОУ від 16.07.2021 р., введене в дію Указом Президента України від 23.07.2021 р. «Про стимулювання пошуку, видобутку та збагачення корисних копалин, які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності»;
• проєкт Закону України «Про розроблення та виробництво озброєння, військової і спеціальної техніки»;
• проєкт Закону України «Про державну промислову політику».
Під час круглого столу було обговрене і актуальне питання імплементації Закону України «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» (№1630) та про реалізацію Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, введеної в дію Указом Президента України від 20.08.2021 р.

Вхід для співробітників

Наші партнери