Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Конгрес молоді ФПУ

Конгрес молоді ФПУ

В період з 2 по 4 лютого 2022 року у м. Львові відбувся Конгрес молоді ФПУ "Молодому поколінню – нові можливості".

Конгрес було проведено Федерацією профспілок України за сприяння Фонду ім. Ф. Еберта. В заході взяли участь представники молоді різних галузевих профспілок та областей України. Профспілку працівників авіабудування та машинобудування України представляв в Конгресі завідувач відділу організаційної роботи виконавчого апарату Центрального Комітету ПАУ Дмитро Поляков.

Почесними гостями у відкритті заходу були Григорій Осовий (Голова ФПУ), Євген Драп'ятий (заступник Голови ФПУ), Роман Дацько (Голова Об'єднання профспілок Львівщини) та Володимир Дмитришин (Голова профспілки працівників нафтової і газової промисловості України), які своїми промовами відкрили захід та побажали плідної праці учасникам Конгресу.

321.jpg

Модератором заходу був Віталій Копиш (тренер Підприємства "Навчально-методичний центр" Федерації профспілкових організацій Чернігівської області), який не втрачаючи часу, одразу взявши хороший темп, розпочав роботу Конгресу. 

Конгрес був насичений презентаціями від представника Європейської Федерації профспілок громадського обслуговування Марії Куцевол, за темою: "Об'єднання молодих працівників у профспілки"; Голови ФПУ Григорія Осового та його заступника Євгена Драп'ятого, за темою: "Актуальні питання діяльності ФПУ на сучасному етапі. Виклики та загрози", а також керівниці департаменту профспілкового руху та зв'язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариси Ровчак.

123.jpg

Завершився перший день гарячими дискусіями молоді, за участі керівництва ФПУ, за темою: "Проблеми, виклики та перспективи діяльності молодіжних структур в профспілковому русі України". Молодь Конгресу, розділившись на чотири підгрупи, розглянула  проблеми та виклики за відповідними темами діяльності молодіжних структур, а саме: "Принципи формування та представництво", "Права та повноваження", "Фінансування діяльності", "Напрямки роботи". Модератором другої підгрупи "Права та повноваження" виступив представник Укрпрофавіа Дмитро Поляков.

20220207_140741.jpg

За підсумками обговорення в підгрупах учасникам Конгресу молоді було представлено перелік основних викликів та загроз в діяльності молодіжних структур на всіх рівнях та шляхи їх подолання.

20220207_140723.jpg

В ході ведення другого дня Конгресу, представники молоді ФПУ заслухали звіт голови Молодіжної ради ФПУ Володимира Вороха про діяльність Молодіжної ради ФПУ за 2019-2021рр. Також молоддю Конгресу було обрано нового голову Молодіжної Ради ФПУ, відповідно до оновленого Положення про роботу МР ФПУ, якою стала Іванна Храпко (голова Молодіжної ради профспілки працівників державних установ України).

1644235401_fpu_molod_-7.jpg

За пропозицією новообраної голови МР ФПУ, зі складу Молодіжної ради ФПУ, було обрано заступників та виконавчий комітет МР ФПУ.

IMG_20220203_120523.jpg

Для новообраного складу Молодіжної ради ФПУ продовжив засідання Конгресу молоді Валентин Григоренко (менеджер Львівського осередку Української академії лідерства) за темою: "Портрет та суспільні запити сучасного молодого профспілкового лідера".

В завершення другого дня Конгресу відбулося спілкування учасників заходу в форматі "Жива бібліотека", гостями якої стали: Павло Олещук (голова Організації молоді Атомпрофспілки); Володимир Ворох (голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників АПК); Віталій Копиш (тренер Навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області). 

Крайній день заходу для молоді пройшов в дискусіях, за участі новообраної голови МР ФПУ Іванни Храпко та заступника Голови ФПУ Євгена Драп'ятого, за актуальною темою: "Роль молоді та шляхи реалізації Молодіжної політики ФПУ". 

Після плідної роботи, підведення підсумків Конгресу та проведенням аналізу всіх "+" та "-" заходу, учасники зазначили про доцільність проведення такого формату заходів та необхідність проведення подальших подібних заходів. Учасники Конгресу отримали сертифікати про успішне завершення навчального семінару-тренінгу та побажали успішного втілення отриманого досвіду у своїх організаціях.

Відділ організаційної роботи ВА ЦК ПАУ.

Вхід для співробітників

Наші партнери