Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Відбулося навчання профактиву онлайн

30 березня п.р. в режимі онлайн відбувся навчальний семінар профактиву ПАУ. Загалом участь у семінарі взяли понад 50 учасників, які представляли більшість ПО ПАУ з різних куточків України. Серед них - голови та заступники голів ПО ПАУ,  працівники бухгалтерій профкомів, відповідальні за ведення діловодства тощо. Лекції учасникам семінару читали працівники ВА ЦК ПАУ.

Відкрив роботу семінару Голова ПАУ Ярема Жугаєвич. Він зазначив, що профспілкове навчання не тільки забезпечує знання, але і стимулює особистісний розвиток та збільшення самоповаги. Кожен, хто бере участь у профспілковому навчанні, має можливість розвинути свої навички та вміння, що допоможе не тільки на робочому місці, але і в особистому житті.
«Профспілкове навчання - це один з таких інструментів, який допоможе нашим членам стати не тільки компетентними та ефективними в своїй роботі та захисті своїх прав, але й більш гнучкими, надасть можливість оволодіти сучасними трендами профспілкової роботи, а також оптимізувати свою поточну роботу для створення резильєнтних умов, що так важливо під час війни» - наголосив Голова ПАУ.

Під час навчання були озвучені актуальні теми. Зокрема, були розглянуті зміни до Статуту ПАУ, схвалені VIII з’їздом ПАУ; питання прийому в члени Профспілки та збору членських внесків; питання застосування Галузевої Угоди та колективних договорів в режимі воєнного стану; основи діловодства в ПО;  права працівників під час «повітряної тривоги»; питання роботи ревізійних комісій ПО. Також особливу увагу звернули на обговорення протидії дезінформаційним атакам спрямованих на профспілки.

Під час підготовки семінару працівники ВА ЦК ПАУ відійшли від класичних шаблонів організації навчання та врахували специфічні умови, в яких проводився семінар – дія режиму воєнного стану, складність освоєння матеріалу в режимі онлайн, оголошення повітряних тривог тощо.

Було апробовано метод інтенсивного навчання з максимально актуальною і різноманітною тематикою, яка може бути корисною в роботі первинок.

Загалом навчання тривало 4 години.
Висновки, які будуть зроблені за результатами навчання, згодом дозволять провести інші тематичні навчання в різних форматах вже для поглиблення отриманих знань.

Загалом атмосфера на навчанні була доброзичлива і сприяла засвоєнню знань.

ВА ЦК ПАУ висловлює щиру подяку всім учасникам, а особливо головам ПО ПАУ, які взяли участь та організували для навчання представників своїх ПО. 

Вчитися ніколи не пізно, головне це робити постійно!

Вхід для співробітників

Наші партнери