Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Федерація профспілок ініціює зміни до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"

Федерація профспілок ініціює зміни до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"

27 березня 2024 року Президія ФПУ схвалила проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»
 
Нагадаємо, дещо раніше за рішенням Ради ФПУ була створена робоча група, яка напрацювала профспілкові пропозиції до законопроекту щодо змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». До цієї роботи також були залучені представники ПАУ.
💡Зокрема йдеться про те, щоб статтю 7 Закону «Особи, які належать до осіб з інвалідністю внаслідок війни», статтю 9 «Особи, які належать до учасників війни», статтю 10 «Сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни» ДОПОВНИТИ додатковою категорією осіб на яких буде поширюється його дія.

 ‼️За пропозицією ФПУ це мають бути працівники підприємств, установ, які під час виконання трудових обов’язків у період воєнного стану внаслідок ракетних, артилерійських обстрілів, інших бойових дій загинули або зазнали поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, що призвело до часткової втрати працездатності.

✋🏻Президія ФПУ постановила звернутися до представників профспілок у Верховній Раді України, інших народних депутатів, як суб’єктів права законодавчої ініціативи, з проханням виступити ініціаторами й офіційно внести зазначений законопроєкт для прийняття його Верховною Радою України як закону України.
☑️Відповідно до оперативної інформації Державної служби України з питань праці у період з 24 лютого 2022 року по 01 січня 2024 року кількість потерпілих від нещасних випадків на виробництві внаслідок воєнних (бойових) дій – 1212 осіб, з яких загинули 413 працівників.
У 2023 році внаслідок воєнних (бойових) дій при виконанні трудових обов’язків потерпіло 646 працівників з них 196 осіб – із смертельними наслідками.
Діючі у даний час умови соціального захисту працівників, що зазнали ушкоджень здоров’я внаслідок бойових дій під час виконання трудових обов’язків, перебувають на невиправдано низькому рівні, не дозволяють забезпечити належне лікування, відновлення втраченого здоров’я і працездатності.
Такі умови явно несправедливі по відношенню до цієї категорії громадян, які добровільно, свідомо продовжують виконувати свої трудові обов’язки в завідомо небезпечних для життя та здоров’я умовах.
Варто поширити цю новину, щоб іі змогли побачити якомога більше спілчан!🔂
Вхід для співробітників

Наші партнери