Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

ЗВЕРНЕННЯ ЦК Профспілки

ЗВЕРНЕННЯ ЦК Профспілки

Центральний Комітету ПАУ звернувся до Прем’єр-міністра України, Міністра освіти та науки України та Міністра з питань стратегічних галузей економіки України щодо неприпустимості вилучення спеціальностей 134 «Авіаційна і ракетно-космічна техніка» та 173 «Авіоніка» з Переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Зокрема у звернені зазначено:

«Оскільки Україна входить до елітної дев’ятки країн, які мають замкнутий технологічний цикл створення і виробництва авіаційної та ракетної техніки, відсутність таких більш вузьких спеціальностей може створити реальну загрозу занепаду всіх суб’єктів авіаційної діяльності в Україні, підвищити імовірності втрати авіаційної галузі.

….

Підготовка фахівців за даними спеціальностями є стратегічно важливою для розвитку нашої держави. Це дозволяє навчати фахівців, які мають спеціалізовані знання та навички, необхідні для розвитку ракето-, двигуно-, вертольото- та літакобудування. Це допомагає забезпечити наявність кваліфікованих працівників для підтримки виробництва, досліджень та інновацій у сфері літакобудування.

Аерокосмічна галузь є одним з флагманів розвитку науково-технічних розробок, залучення нових технологій.   Тим більше сьогодні, у військовий час, коли Україна вимагає умов переоснащення армії та використання принципово-нових літальних апаратів, росте потреба в нових кваліфікованих кадрах.

Відмова від підтримки цього напрямку може стати негативним кроком, особливо в умовах активних глобальних процесів. Це призведе до втрати специфічних компетенцій та навичок, зниження мотиваційного рівня абітурієнтів та майбутніх фахівців, зниження наукового потенціалу, занепаду та розмитості галузі та безповоротної втрати багаторічних напрацювань.»

Вхід для співробітників

Наші партнери