Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Інформаційна робота – ключовий напрям діяльності профспілок

22-23 листопада 2012 року у м. Ірпінь Київської області відбулась семінар-нарада з відповідальними за інформаційну роботу членських організацій ФПУ, ініціатором і організатором якого виступила Федерація профспілок України. Загалом у семінарі взяли участь близько 50 працівників інформаційної сфери.

З вступним словом до присутніх звернувся Голова ФПУ, Заслужений журналіст України Юрій Кулик. Він наголосив на тому, що ті, хто займаються інформаційною роботою в профспілковому русі, відіграють вирішальну роль у роботі всіх членських організацій ФПУ.

Юрій Миколайович охарактеризував основні завдання профспілок, які мають бути направлені на активізацію інформаційної роботи,  удосконалення форм та методів її проведення. Оперативне і всебічне інформування членів профспілок про діяльність Федерації профспілок України, її членських організацій, формування позитивного іміджу профспілок у суспільстві сприяє організаційному зміцненню ФПУ.

З цим завданням на його думку має впоратися веб-портал ФПУ. На даний час на сайті ФПУ переважна більшість матеріалів носить новинний характер. «Хотілося б, щоб на сайті були аналітичні статті, в яких би висвітлювалися питання розвитку профспілкового руху» - підкреслив Юрій Кулик. Він закликав  всіх профспілкових працівників, в тому числі відповідальних за інформаційну роботу в членських організаціях, готувати та надсилати для розміщення на офіційному веб-порталі ФПУ більше аналітичних матеріалів, необхідних для успішної роботи профорганізацій.

Юрій Кулик також зупинився на питанні розвитку газети «Профспілкові вісті». Підписка на газету – це одна з ключових проблем. Сьогодні «ПВ» мають досить невеликий тираж, при тому, що членські організації об’єднують біля 76 тис. первинних профспілкових організацій, 550 обласних комітетів.

У своєму виступі Голова ФПУ розповів про питання, які порушуються профспілковою стороною на засіданнях Національної тристоронньої соціально-економічної ради і на переговорах з соціальними партнерами під час спільної роботи над Генеральною угодою на новий строк. Як повідомив Юрій Кулик, нову Генеральну угоду планується підписати до 17 грудня – дня початку роботи Верховної Ради нового скликання. Головне питання ГУ – зростання темпів заробітної плати на 16%, за умови, що ВВП зросте на 5,5%.

Юрій Кулик вручив Подяки Голови ФПУ трьом учасникам семінару, серед яких і головному редактору газети «Авіабудівник України» Олександру Палію, наголосивши, що газету «АУ» знають і читають, вона користується авторитетом.

Перед учасниками семінару також виступив в.о. першого заступника Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

З цікавою лекцією «Трудівники і глобальні цілі України» перед учасниками семінару виступив  голова парламентського комітету праці та соціальної політики ІІ скликання ВРУ Юрій Буздуган.

Олена Скоморощенко, директор Інституту соціального партнерства в своїй лекції зупинилася на тому, чому Україна перетворилася на країну третього світу. На її думку подібна ситуація сталася через підміну цінностей.

Денис Седлецький, директор інформаційно-комунікаційної групи презентував учасникам семінару оновлену версію веб-порталу ФПУ, яка почне працювати з 1 грудня. На порталі з’явиться блог Голови ФПУ, стане більш зручним пошук і головне меню.

Надія Бедричук, перший заступник голови Українського журналістського фонду розповіла про правила проведення інформаційних компаній у ЗМІ.

Політолог Костянтин Матвієнко зупинився на соціально-економічних обставинах в Україна в умовах глобальної кризи споживання у світі і ролі і завданнях профспілок.

Учасники семінару також презентували свою роботу, провели обмін досвідом.

Вхід для співробітників

Наші партнери