Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Чи можуть органи виконавчої влади відмовити у реєстрації колективного договору?

! Проведення повідомної реєстрації колективних договорів регулюється відповідним порядком, який затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від13.02.2013 №115. 

Певні роз'яснення надані Міністерством соціальної політики України у листі від 31 липня 2013 року №8422/0/14-13/18. Зокрема, реєстрація колективного договору у місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування провадиться з метою засвідчення автентичності його примірників і копій поданих на реєстрацію для забезпечення можливості врахування умов колективного договору під час розгляду трудових спорів (індивідуальних і колективних), що можуть виникнути за результатами виконання умов таких договорів.

Органам повідомної реєстрації доручено в межах своїх повноважень розглядати колективні договори відносно відповідності законодавству та у випадку виявлення порушень надавати рекомендації відносно їх усунення.

Сторонам колективного договору може бути відмовлено у повідомній реєстрації тільки у випадку, якщо подані на реєстрацію екземпляри договору не є аутентичними.

Вхід для співробітників

Наші партнери