Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

II галузевий молодіжний форум Профавіа

На запрошення ЦК Роспрофавіа делегація від МС ПАУ в особі Сидорова Андрія (ДАХК «Артем») – голови РМ ПАУ та Гордієнка Вадима (ДП «Антонов») – члена РМ ПАУ взяли участь у ІІ галузевому молодіжному форумі Російської профспілки трудящих.

Форум пройшов 19-22 березня 2012 року в Уфимському районі Республіки Башкортостан на базі відпочинку «Схід», та зібрав молодих профактивістів з різних регіонів Росії (Москва, Кіров, Арзамас, Перм, Ростов-на-Дону, Таганрог, Біла Калітва, Самара, Санкт-Петербург, Саратов, Верхня Салда, Сарапул, Єкатеринбург, Казань, Рибінськ, Смоленськ, Комсомольськ-на-Амурі, Ульяновськ, Іркутськ, Чебоксари, Гаврилів-Ям, Сім, Уфа), а також України та Білорусії.

В урочистому відкритті форуму взяли участь голова Російської профспілки трудящих авіаційної промисловості Н. К. Соловйов, голова Федерації профспілок РБ А. М. Самірханов, заступник голови Профавіа, голова Республіканської організації Башкортостану Р. В. Калякулін, заступник голови Молодіжної ради ФП РБ. Р. Уразбаєва, голова Молодіжної ради Профспілки авіабудівників України А. Ф. Сидоров, голова Молодіжної ради Білоруської профспілки працівників промисловості Д. Г. Дяченко, голова Молодіжної ради Російської профспілки трудящих авіаційної промисловості О. М. Стогов.

Н. К. Соловйов у вітальному слові наказав молодих активістів:
– Хочу подякувати вам за те, що ви змогли знайти можливість приїхати на цей захід та, з одного боку, представити свої професійні організації, з іншого боку, ту частину молодіжного руху, яка є у профспілці. Вам, які тут зібралися, доведеться продовжувати, розвивати і вдосконалювати роботу профспілки. Нагадав про головні завдання, які перед молоддю поставив З'їзд ФНПР. Окремо зупинив свою увагу на гостях Форуму з України – Сидорова Андрія та з Білорусі – Дяченку Дмитру, порадив учасникам знайомитися з гостями, розпитувати про профспілкове життя в їхніх країнах, треба знайомитись і в майбутньому продовжувати разом відстоювати інтереси працівників авіаційної промисловості.

А. М. Самірханов у своєму виступі докладно зупинився на діяльності Федерації профспілок Республіки Башкортостан, акцентуючи увагу на основних проблемах: зниження кількості профспілкового членства, низьку активність профлідерів, охорону праці, працевлаштування молодих фахівців, гідну зарплату, дитячий відпочинок, дефіцит інформації.

Андрій Сидоров у своєму виступі подякував господарям за запрошення на Форум, зазначив що співпраця з молоддю Роспрофавіа триває вже понад 6 років, і важливо те, що воно зміцнюється і що ми переймаємо найкращий досвід один у одного, вчимося. Наприкінці виступу Сидоров Андрій вручив пам'ятний подарунок Соловйову Н.К. від МС ПАУ за підписом «За співпрацю в ім'я майбутнього».

Потім відбулася зустріч учасників форуму з головою профспілки Н. К. Соловйовим у форматі «Питання-відповідь». Молоді люди ставили голові Профавія актуальні питання щодо діяльності профспілки. Голова дав конструктивні відповіді, деякі спірні питання було записано для подальшого детального розгляду.

Після офіційної частини профактивісти перейшли до практики. Протягом трьох днів учасники під керівництвом модераторів працювали над проектами: займалися постановкою цілей та завдань, виявляли сильні та слабкі сторони напрямків діяльності, внутрішні та зовнішні фактори, можливості, загрози та обмеження, які можуть вплинути на ситуацію, вели обговорення у групах та підгрупах.

Теми, обрані для розгляду, є вкрай актуальними для профспілки на сучасному етапі. Це мотивація профспілкового членства, участь молодіжних рад у підготовці та проведенні колективних дій, діяльність молодіжних рад у галузі соціального партнерства, інформаційна робота у профспілці, участь молоді у навчанні профактиву.

Вхід для співробітників

Наші партнери