Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

ВИСТУП ПРЕЗИДЕНТА БАЙДЕНА НА 29-У ЧОТИРИРІЧНОМУ СТАТУТНОМУ З'ЇЗДІ АФП-КВП

-5330143294845467249_121.jpg

 

ВИСТУП ПРЕЗИДЕНТА БАЙДЕНА НА 29-У ЧОТИРИРІЧНОМУ СТАТУТНОМУ З'ЇЗДІ АФП-КВП

14 червня 2022 року

Конференц-центр Філадельфії

Філадельфія, Пенсильванія

ПРЕЗИДЕНТ. Привіт, АФП-КВП! (Оплески.) Ви не просто трудящі, ви спілчани. Це має значення! (Сміх). Добре бути вдома. (Оплески). Як кажуть у Клеймонті, ви всі запросили мене на танець. Дякую.

Будь ласка. Будь ласка, сідайте, якщо є місце. (Сміх).

Ви – величезна причина, чому я стою тут – стою тут сьогодні як ваш Президент. Я справді це маю на увазі.

Я в боргу перед вами. З самого початку мого балотування на цю посаду, ще коли я був дитиною, були трудящі, профспілки. Це міняло ситуацію. На той час ми були штатом з правом на працю, і ми змінили це.

Ви – я ніколи не забуду не тільки те, що ви зробили для мене, але й те, як багато це означало для мене та для країни, для нашої країни – те, що ви зробили для нашої країни.

І я хочу подякувати Ліз за те, що вона є таким добрим другом упродовж тривалого часу, першою жінкою, яка очолила АФП-КВП. (Оплески). Народилася у профспілковій сім’ї. Починала як активіст і ніколи не зупинялася. Вітаю, Ліз. Вітаю.

І вітаю Фреда Редмонда, вашого Секретаря-скарбника. (Оплески). Сподіваюся, ваша невістка знає, що виходить заміж у профспілкову сімю. (Сміх).

У будь-якому випадку, я знаю, що для нас це гірка радість. Це перший З’їзд без Річа Трамки. Річ був не лише легендарним профспілковим лідером, він буквально був близьким другом для мене та для багатьох із вас. Справжнім другом, особливо, коли справи йшли не дуже добре. Він завжди був поруч.

Насамперед, він був американським робітником. Як би високо він не піднявся кар’єрними сходами, він ніколи не забував, звідки він родом. Ми постійно використовуємо цю фразу – «ніколи не забувай, звідки ти родом». Він ніколи не забував, звідки він родом і в чому сенс цієї роботи.

Знаєте, перед тим, як Річ пішов із життя, він зробив мені – (оплески) – він зробив мені найбільший комплімент, який я коли-небудь отримував у своєму житті, і я говорю це щиро. Він назвав мене – що тільки-но зробив ваш Президент – «найпрофспілковішим Президентом в історії». Я обіцяв вам, що буду таким, і я зобов’язуюсь перед вами: поки я займаюся цією роботою, я залишатимуся таким. (Оплески).

І, друзі – (аплодисменти) – дякую вам.

Мушу сказати вам, що ніщо не змусило мене пишатися більше, ніж це. Ось чому я подбав про те, щоб Міністром праці став колишній голова профспілки. (Сміх). (Оплески). Марті Волш. Марті. (Вимовляє з бостонським акцентом). Він збирається навчитися говорити англійською, але він справжній. (Сміх). Я весь час жартую над ним. Жартую. Він паркує свою машину в сараї – (вимовляє з бостонським акцентом) – але він знає, що робить. (Сміх).

Вхід для співробітників

Наші партнери