Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

У Запоріжжі авіабудівники взяли участь у презентації нової поштової марки, присвяченої українській «Мріі»

У Запоріжжі авіабудівники взяли участь у презентації нової поштової марки, присвяченої українській «Мріі»

28 червня, у Музеї техніки відбулася знаменна подія – було презентовано поштову марку, присвячену знищеному під час бойових дій літаку-гіганту «Мрія» із запорізьким двигуном на борту. Національний український поштовий оператор також випустив тематичну листівку та конверт. У заході взяли участь керівництво та співробітники «Укрпошти», провідних авіабудівних підприємств, профспілкової та молодіжної організацій, представники засобів масової інформації.

Основою для марки став малюнок 11-річної Софії Кравчук із Волинської області. Роботу вона намалювала ще минулого року для конкурсу "Що для мене Україна".
«Цей випуск є особливим для нас. Адже він втілює українську непохитність», — написав на своєму сайті поштовий оператор і нагадав, що хоч і знищено літак «Мрія», але не зруйновано мрію українців. Ми хочемо жити в незалежній розвиненій державі, яка має потужну авіабудівну галузь.
Ця марка випущена тиражем три мільйони. Попередні два військові випуски: марки «Російський військовий корабель іди…» та «Російський військовий корабель усі» – вийшли тиражем 1 мільйон і 5 мільйонів відповідно і розійшлися буквально за два дні.
Директор Запорізької філії АТ «Укрпошта» Юлія Боровик наголосила, що дизайн нової марки – це втілення дитячої мрії.
– Наша мрія – щоб літак було відновлено, і до неба піднялася не одна «Мрія», а сотні літаків українського виробництва, – сказала вона.
Депутат Запорізької міської ради Руслан Підорич наголосив, що сьогодні у приміщенні Музею техніки відбулася знакова подія.


– Нова марка присвячена унікальному літальному апарату – найбільшому та вантажопідйомному літаку за всю історію світової авіації. Ми пишаємося, що на ньому встановлені наші двигуни, тому що «Мрія» – це національне надбання України, – наголосив Р.Підорич.
Представники авіапідприємств галузі та АТ «Укрпошта» під оплески всіх присутніх долучилися до історичного моменту – власноруч погасили марки штемпелями «Перший день».
Після офіційної частини заходу бажаючі могли придбати комплекти поштової продукції, до яких увійшли марки, листівки та конверти, а також, скориставшись нагодою, одразу погасити їх штемпелем «Перший день». Тепер у різні кінці нашої країни та за кордон вирушать послання із зображенням української мрії, літака-легенди Ан-225 «Мрія».

Вхід для співробітників

Наші партнери