Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Укравіапром

 

Асоціація підприємств авіапромисловості України
"Укравіапром"

Асоціація "Укравіапром" створена у 1992 році, з ініціативи підприємств авіаційної промисловості України, з метою збереження існуючого науково-технічного, промислового та соціального потенціалу, створеного в авіабудівній галузі, а також відтворення, відновлення, розвитку та широкого поширення високоефективних технологій в авіабудуванні в сучасних економічних умов, просування вітчизняної авіатехніки на світовий ринок, підтримка цільових програм авіабудування.

Першим Президентом асоціації став Борис Солдатенко (з 1992 до 1997 року).

З 1997 по 2018 рік асоціацію очолював Валерій Шмаров.

19 грудня 2018 року, на загальних зборах асоціації "Укравіапром" Президентом було обрано Віктора Попова, голову правління ПАТ "ФЕД". 5 грудня 2023 року Віктора Попова було обрано Президентом Асоціації на новий п'ятирічний термін.

В асоціацію об'єдналися підприємства авіаційного комплексу: літакобудівні, виробники авіадвигунів, окремих вузлів, агрегатів, комплектуючих, БРЕО, контрольно-вимірювальної апаратури для літаків, а також ремонтні заводи, провідні інститути та конструкторські бюро – розробники авіатехніки. На сьогоднішній день асоціація об'єднує понад 20 підприємств.

Актуальним завданням асоціації є координація дій авіабудівних підприємств та підприємств інших галузей, а також підприємницьких структур, що впливають на розвиток національного авіабудування та просування авіатехніки на сучасний ринок збуту. Серед пріоритетних завдань асоціації є розробка та впровадження конверсійних програм на основі високих технологій авіабудівної галузі, використання новітніх технологій та ноу-хау на користь народного господарства.

Одним з основних завдань асоціації є пошук потенційних покупців на всіх континентах, особливо в країнах, що експлуатують авіаційну техніку, вироблену на українських авіаційних підприємствах, ініціювання та пошук шляхів та контактів на міждержавному рівні та у міжнародних ділових колах щодо співпраці, яка буде спрямована на збереження промислового потенціалу та розширення робочих місць.

У коло завдань асоціації входить підготовка фахівців для авіаційної промисловості, підтримка перспективних молодих учених, інженерів, студентів.

Поряд із основним напрямом діяльності асоціація "Укравіапром" активно популяризує авіаційні види спорту серед населення, а особливо серед молоді.

Асоціація є:

- Організатором Міжнародних змагань (фестивалів) з повітроплавання "Повітряне братство". Змагання відбуваються щорічно, починаючи з 1998р. протягом одного місяця у різних містах України (Кам'янець-Подільський, Київ). У змаганнях беруть участь пілоти-спортсмени з Німеччини, Англії, Чехії, Латвії, Литви, США, Польщі;

- співорганізатором з авіамодельного спорту.

- співорганізатором спільно з Профспілкою авіабудівників України та ФСТ «Україна», щорічних спартакіад авіабудівної галузі (пос.Коблево, Миколаївська обл.).

Асоціація є ідейним натхненником та одним із головних організаторів Міжнародної авіа-космічної виставки "АВІАСВІТ-ХХI". На сьогоднішній день проведено 11 виставок. Перша виставка відбулася у 1999 році і проходять один раз на два роки.

Вхід для співробітників

Наші партнери