Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

ГОЛОВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ – ЦІКАВИЙ ВІДПОЧИНОК

ГОЛОВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ – ЦІКАВИЙ ВІДПОЧИНОК

Минулої суботи на озері філії- підсобного господарства ДП «АНТОНОВ» відбулися організовані адміністрацією підприємства за ініціативою і на кошти профкому ПО ПАУ четверті змагання з спортивної риболовлі

На  три речі можна дивитися без кінця: на вогонь, на жінку, на воду. Я б додав: і на рибальський поплавок на тихому плесі. Сидиш, забувши про війну і всі проблеми, заворожено дивишся, і все чекаєш, що він ось-ось ворухнеться, ляже на бік і пірне в глибину…

І байдуже, що вдома квартира лишилася без суботнього прибирання, а холодильник без продуктів. Затятому рибалці не до дрібниць. Сьогодні він зачарований поплавком. Головне, щоб у баночках були черв»яки й опариші,  варені кукурудза, манка, горох, макуха та інші ласощі для коханих омріяних карасів, краснопірок, окуньків,  лящиків…

Погода в суботу була чудовою. Вивантаживши з новенького заводського автобуса і багажників автівок снасті ,  торби з усім необхідним для відпочинку, учасники і гості змагань вишикувалися для інструктажу. Ведуча свята ( а після перипетій з ковідом, потім війни для нас рибалка була несподіваним святом) директор дитячого табору Катерина Чава представила присутнім організаторів  заходу – заступника генерального директора з соціального розвитку та інфраструктури ДП «АНТОНОВ» Андрія Онищенка, директора з інфраструктури Віктора Семенцова, голову профкому ПО ПАУ на ДП «АНТОНОВ» Віктора Гуску, директора однієї з програм (він же головний суддя змагань) Миколу Воробйова, начальника сектора протоколу суддю Ігоря Жугаєвича ,  директора підсобного господарства «АНТОНОВ-Агро» Михайла Ступерського та інших поважних осіб.

Один з головних організаторів змагань, технічний директор Геннадій Чирко повідомив, що цього разу у змаганнях братимуть участь 18 команд по дві особи – жінки, чоловіки і діти, ознайомив учасників з умовами змагань і правилами техніки безпеки – поруч водойми, і на гострі гачки, якщо поводитися необережно з вудками, інколи  може впійматися не лише риба.

О восьмій ранку команди розійшлися по своїх секторах на березі мальовничого озера і закинули вудки. Почалися солодкі миттєвості чекання. Кажуть, щастя – не в оволодінні ним, а його очікуванні, передчутті…

Клювало не у всіх. Але жоден учасник змагань не кинув вудлища . Надія справжнього рибалки завжди вмирає останньою.

О 13-й годині сигнал ріжка сповістив про кінець змагань. Змотуємо вудки, несемо улов до палатки суддів, які ретельно, з аптекарською точністю його зважують і фіксують у протоколі змагань.  Хтось зауважив, що рибка на нижньому озері ловиться в гомеопатичних дозах. Особливо порадувати можна котів. Торік, наприклад міські змагання проводилися на іншому озері. Й улов чемпіона становив 14 (чотирнадцять!) кілограмів. І чемпіоном став наш працівник. Отже, антоновці вміють ловити рибу! Але рибальське  щастя буває, як настрій жінки.

Втім, будемо оптимістами. Підбиваючи підсумки, головний суддя Микола Воробйов наголосив, що на цьогорічних змаганнях намітився явний прогрес: улов чемпіонів - команди АіВ  (інженер-конструктор КВ 10 Олена Антонова і модельник цеху 09 Володимир Венедиктов)  перевищив 1600 грамів. У той час як на минулих змаганнях він становив лише 370 грамів. А найбільшу рибину того дня впіймав начальник бюро Геннадій Мергуцький. Його добрячий лящик важив 450 грамів проти 130-грамового окунька, добутого на перших змаганнях головним фахівцем Андрієм Савенком.

riba202201.jpeg

 

Але хіба на рибалці головне вага і навіть наявність улову? Цей вид спорту чи просто дозвілля – чудовий відпочинок, гуртує, здружує колектив. Знімає стан постійного стресу, викликаного війною, втратами, руйнуваннями.  Дуже важливо, що цього разу у змаганнях взяла участь дітвора, зокрема, маленький Ваня, онук Антоніни Барановської, інженера В-98. Сподіваємося, що ця традиція продовжиться. Одна з учасниць змагань – жіночка при надії. Добрий знак. Ветерани спортивної риболовлі з вдячністю згадують провідного фахівця відділу маркетингу Віктора Коваля, завдяки ініціативі якого цей вид спорту зародився й укорінився на нашому підприємстві.

Переможці й учасники змагань були нагороджені медалями, призами, грамотами, одержали подарунки. Медсестер МЧС  Людмилу Атаманчук і  Зідаїду Гудим, які  пильнували наше здоров»я, учасники свята привітали ще з одним святом –Днем медичного працівника.  

Після вручення нагород і подарунків учасники  подякували директору підсобного господарства «АНТОНОВ-Агро» Михайлу Ступерському та іншим організаторам за чудове свято, за смачну юшку і куліш, якими господарі пригостили всіх в обід. Поверталися до Києва всі стомлені, але задоволені.

А любителі рибних страв мали змогу придбати досхочу крупної риби, виловленої професіоналами «АНТОНОВА-Агро» у верхньому озері.

riba20222.jpeg

Вхід для співробітників

Наші партнери