Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Відбулось 53 засідання Центрального Комітету МЄФМ

Відбулось 53 засідання Центрального Комітету МЄФМ

17-18 червня 2022 року у м. Стамбул (Туреччина) відбулось чергове засідання ЦК Міжнародної Євроазіатської Федерації Металістів, членською організацією якої є Укрпрофавіа.
У своєму вступному зверненні Президент МЄФМ Певрул Кавлак зазначив:
"На жаль, цю зустріч ми проводимо в тіні війни, яка відбувається в Євроазійському регіоні…Всі знають та є свідками того факту, що негативні наслідки воїн лягають на плечі робочого класу.

Збільшується тривалість робочого часу, а реальна заробітна плата знижується через інфляцію. У військовий час про ріст зайнятості і мови не йде, навпаки росте безробіття…Всі ми розуміємо, що розплата за наслідки найтяжчим образом завжди лягає на плечі тих, хто заробляє свій хліб своєю працею.
Саме тому, на цьому засіданні ЦК я хотів би чітко заявити, що як робочі країн Євразії ми проти воїн, з яких би причин вони не виникали…".


У своєму виступі від української делегації Голова Укрпрофавіа Ярема Жугаєвич наголосив на вагомих жертвах і страшних руйнуваннях, які було завдано нашій країні російським агресором. Він також акцентував увагу присутніх на тому, що:
"Сьогодні весь цивілізований світ підтримує Україну в її справедливій боротьбі на своїй території з російським агресором. Ми вдячні керівництву Туреччини та, особливо, Президенту Ердогану за їх зусилля по припиненню війни! Та, особливо, за "Байрактар"!
Ви знаєте, що я представляю Профспілку, яка під своїм крилом зібрала працівників підприємств авіаційної промисловості України. Росіяни навіть посміли знищити нашу спільну історичну пам'ять, над якою працювали трудівники з усього СРСР. – легендарний літак Ан-225 "Мрія". Праця тисяч людей так просто була знищена!".
Також Голова Укрпрофавіа зазначив, що до звичайної профспілкової роботи по захисту соціальних та економічних прав спілчан додалась гуманітарна робота: сприяння евакуації, розміщення ТПО, доставка гуманітарних пакунків в більш постраждалі від війни регіони тощо.
Попри проблеми, викликані війною, профспілки України ще тримають оборону від неодноразових спроб антисоціальних та антитрудових змін законодавства.
"В цій боротьбі ми також розраховуємо на міжнародну профспілкову підтримку", - зазначив Ярема Жугаєвич.
Центральний Комітет МЄФМ, розглянувши основні питання, затвердив декларацію, в основу якої покладено заклик до припинення всіх військових конфліктів та дві основні концепції МОП – гідна праця та економіка соціальної солідарності.

Вхід для співробітників

Наші партнери