Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

БЮРОКРАТИЧНА ТЯГАНИНА НЕ ПОВИННА ЗАВАЖАТИ РОБОТІ ПІДПРИЄМСТВ ГАЛУЗІ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС

БЮРОКРАТИЧНА ТЯГАНИНА НЕ ПОВИННА ЗАВАЖАТИ РОБОТІ ПІДПРИЄМСТВ ГАЛУЗІ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС

На адресу Президента України – Верховного Головнокомандувача ЗСУ, Голови РНБОУ Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО звернулися Асоціація підприємств авіапромисловості України «Укравіапром», Профспілка працівників авіабудування та машинобудування України та Об’єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України із невідкладним питанням, яке безпосередньо пов’язане з національними інтересами та обороноздатністю України.

На засіданні Міжвідомчої комісії з питань військово-технічного співробітництва та експортного контролю були прийняті пропозиції Державної служби експортного контролю України стосовно координації діяльності органів влади України у сфері експорту контрольованих товарів на період воєнного стану, незважаючи на застереження Асоціації «Укравіапром», про які вона попередньо повідомляла Президенту України.


Пропозиції Держекспортконтролю значно ускладнюють отримання дозвільних документів підприємствами галузі щодо експорту своєї продукції.
Голова Держекспортконтролю Олександр Павліченко надіслав листи експортерам високотехнологічної продукції про зупинення з 03.06.2022р. дії дозвільних документів, раніше наданих підприємствам на експорт контрольованих товарів на період воєнного стану для проведення додаткових перевірок і експертиз.
Такі дії Держекспортконтролю сприятимуть конкурентам українських підприємств у освоєнні ринків збуту своєї продукції. А Україна втратить до 90% своїх традиційних ринків. Деякі підприємства галузі вже намітили через ці рішення Держекспортконтролю повну зупинку свого виробництва у наступному кварталі 2022 року.
Все це відбувається за умов, коли тисячі працівників галузі змушені боронити свою Батьківщину у тяжких боях в різних куточках нашої країни.
Спроби під надуманими приводами загальмувати та навіть повністю зупинити роботу цілої високотехнологічної галузі грають на руку ворогам нашої держави.
Зупинка роботи підприємств галузі призведе до масштабування кризи, оскільки одне робоче місце в галузі забезпечує існування 10-12 робочих місць в суміжних галузях через мультиплікаційний ефект.
Автори листа закликають Президента України невідкладно втрутитися для забезпечення сталої роботи авіабудівної галузі в цей непростий для нашої держави час.

Вхід для співробітників

Наші партнери