Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Юридична консультація. Щороку у мене була відпустка 30 к. д. = 24 та 6 за ненормований робочий день. Чула, що в період військового стану можуть надати лише 24 дні? Це правильно?

Юридична консультація. Щороку у мене була відпустка 30 к. д. = 24 та 6 за ненормований робочий день. Чула, що в період військового стану можуть надати лише 24 дні? Це правильно?‼️

☝🏻У період воєнного стану запроваджено обмеження на тривалість ЛИШЕ основної щорічної відпустки.

Так, відповідно до статті 12 Закону України "Про організацію трудових відносин в період воєнного стану" щорічна основна оплачувана відпустка не може бути понад 24 календарні дні (в період дії воєнного стану, тобто - до 23 серпня 2022 року).

‼️Зазначений закон НЕ встановлює обмежень щодо тривалості інших відпусток, зокрема додаткових (за ненормований робочий час, за шкідливі умови праці та ін.) чи соціальних (працівникам, що мають дітей).

Отже, працівниця може звернутися до роботодавця із заявою про надання основної щорічної відпустки (не більше 24 календарних днів) та додаткової (6 днів за ненормований робочий день). Загальна тривалість відпустки складатиме 30 календарних днів.

‼️Звертаємо увагу наших спілчан на наступне!
Підприємства авіаційної промисловості та ОПК віднесені до секторів критичної інфраструктури держави.
☝🏻У період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв’язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури.

☝🏻Також слід врахувати, що в період воєнного стану немає офіційних святкових та неробочих днів. Немає і переносів святкових днів, якщо вони припадають на вихідний.
Отже, такі дні враховуються у відпустках як звичайні календарні дні.

Вхід для співробітників

Наші партнери