Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Молодь IndustriAll Europe вимагає більшої участі в профспілкових структурах і органах прийняття рішень на проміжній конференції

Молодь IndustriAll Europe вимагає більшої участі в профспілкових структурах і органах прийняття рішень на проміжній конференції

Молодь IndustriAll Europe вимагає більшої участі в профспілкових структурах і органах прийняття рішень на проміжній конференції

60 молодих профспілкових діячів з усієї Європи зібралися на молодіжному заході IndustriAll Europe напередодні Проміжної конференції 31 травня – 1 червня в Салоніках, Греція. Захід організовано у співпраці з Фондом Фрідріха Еберта.

Ця подія знаменує собою віху в роботі молодіжної робочої групи IndustriAll Europe, яка відбулася рівно через рік після прийняття Виконавчим комітетом Європейського плану дій для молоді . План зобов’язує IndustriAll Europe та її філії вжити конкретних кроків для покращення залучення молодих працівників до робочого руху.

З тих пір молоді активісти наполегливо працюють над реалізацією плану на національному рівні. Їм вдалося забезпечити 25 національних планів дій у 12 країнах, що призвело до збільшення кількості молодих членів у деяких випадках до 10%.

Спираючись на цей успіх, молодіжна група industriAll Europe представила чіткі вимоги  до Проміжної конференції, зосередивши увагу на необхідності мати голос за столом.

Ці вимоги прозвучали через тиждень після історичного ухвалення молодіжної квоти на конгресі Європейської конфедерації профспілок. Це означає, що кожен четвертий член делегації профспілок у Конгресі, найвищому керівному органі, має бути молодшим 35 років. Молодіжна квота — це не самоціль, а інструмент для досягнення більшої участі молоді.

«Значне залучення молоді до профспілок додає цінності руху», — сказала Ізабель Барт, заступник генерального секретаря industriAll Europe.

«Це безпрограшна ситуація: якщо молоді люди почуватимуться більш представленими, вони приєднаються до нас, і ми зможемо краще просувати політику, яка покращить їхнє становище на ринку праці. Нам потрібно почути їхній голос, щоб знати, як покращити. Це єдиний спосіб забезпечити довгострокове майбутнє нашого руху, водночас вирішуючи кризу вартості життя, яка найбільше вражає молодь.

«IndustriAll Europe зробив участь молоді пріоритетом, і ми бачимо результати роботи з молоддю та створення простору для її активності».

Ромен Даржент, голова молодіжної робочої групи industriAll Europe, підкреслив:

«Ми сповнені рішучості розвивати успіхи та імпульс минулого року. З реалізацією нашого Європейського плану дій для молоді ми показали, що молоді люди з ентузіазмом приєднуються до профспілок і беруть участь у профспілках, коли є можливість. Термінової конференції, ми робимо ще один крок у цій роботі та закликаємо молодих працівників висловити свою думку в профспілках. Об’єднання молодих працівників є єдиним способом забезпечити довгострокову життєздатність наших організацій, одночасно вирішуючи кризу молодіжного безробіття, бідності, незахищеність і низька оплата».

У своїх висновках проміжної конференції Майкл Вассіліадіс, президент IndustriAll Europe , сказав:

«Нам потрібно допомогти молодим людям вийти на профспілкову сцену. У найближчі місяці ми будемо обговорювати, як краще залучати молодих профспілкових діячів до наших структур, у тому числі до органів прийняття рішень, а не те, чи це робити. Молодіжна група має показали нам протягом останнього року, що вони готові до повної участі, і ми повинні підготуватися, щоб зробити це можливим».

Вимоги Молодіжної робочої групи IndustriAll Europe

https://news.industriall-europe.eu

Вхід для співробітників

Наші партнери